wordpress

WordPress kan være bygget op på en måde, at opbygningen ikke stiller store krav til den person, der skal vedligeholde websiden og WordPress kan være sat op således, at brugerfladen dårlig er til at overskue selv af en rimelig avanceret webdesigner.

Jeg har i den seneste tid oplevet en del sider, hvor ejerne af en webside havde fået lavet en fantastisk side, som var så kompliceret, at de ikke selv kunne klar reparationen, da den gik i stykker, mens deres webdesigner havde forladt dem uden nærmere anvisninger om siden – godt nok i bedste fald med de koder, så man kunne se bagved frontpage.
Derfor laver jeg selv gerne forholdsvis simple sider til folk, sider, som de selv kan vedligeholde og sider, der ikke er i fare for at gå i stykker med det samme, fordi et eller andet fantastisk plugin pludselig ikke længere bliver opdateret.

Opdateringen er det mest sårbare punkt ved WordPress. Da WordPress er open-source, skal koderne bagved de forkellige smarte elementers, som man kan tilføre siden, men også grundstenene med jævne mellemrum blive opdateret for at undgå, at hakkere kan skaffe sig adgang til siden og ødelægge den.
Af samme grund burde man med jævne mellemrum lave en sikkerhedskopi. Det er ikke svært, og en passioneret ejere af en WordPressside kan sagtens lære at gøre det selv, men det skal gøres.