wordpress

WordPress kan være bygget op på en måde, at aktualiseringer ikke stiller de store krav til den person, der skal vedligeholde websiden og WordPress kan være sat op på en måde, at brugerfladen dårligt er til at overskue selv af en rimelig avanceret webdesigner.

Jeg har set en del sider, hvor ejerne af en webside kunne præsentere en fantastisk flimrende sider med alle mulige pop-up billeder og smarte features, hvor den besøgende dårligt har en chance for at finde ud af hvad siden egentlig vil. Den første sætning du lærer som webdesignelev er: Don´t make me think!

Ikke at tale om, at jeg er blevet spurt til at hjælpe med at reparere en side, som var gået ned, fordi webdesigneren, måske venindens nevøs kammerat, for længst
var forsvundet ud af synet og have efterladt siden med en kodning, som var meget svært at gennemskue.

Jeg overlader det til det store bureauer at lave komplicerede – og tilsvarende dyre sider. Jeg ved at mange, når de endelig tager sig sammen til overhovedet at få lavet en webside, har brug for en side, der er langtidsholdbart.

At opdatere sider og at sikre mod hackerangreb, er det mest sårbare punkt ved sider, der er lavet i WordPress. WordPress er open source, gratis, og WordPress byder på et hav af muligheder, som man kan downloade til sin side, oftest igennem det, der hedder “plugin”, men da WordPress er open source, skal teknikken, der ligger bag, hele tiden blive opdateret, for at den ikke går i stykker.
Det skal ejeren enten lære selv ellers så er det det, der – udover retten til at bruge navnet / URLen og pladsen på et webhotel – koster et mindre beløb ved at hyre en webdesigner, som mig, til det.

Når man sørger for jævnlige sikkerhedskopier af sin webside, burde der ikke gå meget galt.

Når jeg laver en webside til fx en ejer af et lille firma, er uddannelsen i selv at kunne aktualisere og i at vedligeholde en naturlig del af den – ret billige – pakke.